Future Echoes släpper 18 nya artister.

Sista ansökningsdagen för att spela på Future Echoes är idag den 30 juni. Restriktionerna lättar och i ren festivalanda läggs det nu till ytterligare 18 artister som kommer att framträda
på Future Echoes i Norrköping 16 till 18 September 2021.

Trycket på ansökningar har varit stort och festivalen har redan nu ett rekord av ansökningar till en svensk showcasefestival. Vad slutsiffran blir vet vi dock inte förrän i slutet av veckan. Redan nu har festivalen bokat 74 akter från 21 länder.

Bland de nya akterna har vi Morabeza Tobacco och Grass Tank från Norrköping, populära Hazlett från Australien samt artister från Italien, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Australien, Tyskland, Finland, Portugal och Estland.

Här är listan

De nya 18 artisterna är:

Alina Amuri (Schweiz)

Arya (Italien)

Belle Roscoe (Australien)

Blurry Future (Tyskland)

Daniel Levi (Estland)

FELIN (Sverige)

Grass Tank (Sverige)

Hazlett (Australien)

Internet Friends (Sverige)

Macajey (Estland)

Malin Andersson (Sverige/Storbritannien)

Maple & Rye (Sverige)

Morabeza Tobacco (Sverige)

Saga Back (Sverige)

Sam Florian (Sverige)

Sam Shaky (Finland)

Siamese Elephants (Sverige)

The Lemon Lovers (Portugal)

Future Echoes är Sveriges nya showcasefestival som sker helt live den 16 till 18 september 2021 i Norrköping, men kommer i fortsättningen arrangeras årligen i februari med start 2022, 17 till 19 februari. Festivalen kommer ha 100 artister från hela världen samt en internationell musikkonferens med internationella talare som hålls på Elite Grand Hotel i Norrköping.

Festivalen hålls på flera spelställen i centrala Norrköping. Festivalen har redan fått ansökningar från snart 3000 artister från över 65 olika länder. Det är öppet att söka fram till sista juni. Under festivalen kommer priset Cashbox Lifetime Achivment delas ut. Festivalen har redan flera internationella samarbeten med artistutbyten, mycket genom samarbetet med UNESCO Creative Cities Network i Norrköping.

Sedan i starten i juni 2020 har Future Echoes redan varit representerade på internationella showcasefestivaler både i paneler och med utbyten med svenska artister som gjort framträdanden utomlands virtuellt. Future Echoes drivs av den ideella föreningen Discover Sensation och produceras i samarbete med Norrköpingsföretaget United Vision AB.