Sex skotska artister till Future Echoes

2024 – 02 – 12

Sex skotska artister till Future Echoes

Årets fokusland är Skottland på Future Echoes och med de två främsta skotska showcase festivalerna Wide Days från Edinburgh och Pitch från Glasgow presenteras sex skotska akter.

EYVE – ”En färsk blandning av genrer, ärliga texter som talar till en ny synergi av lyssnare som letar efter musik som speglar deras värderingar och erfarenheter.” – Det är det kortaste sättet att beskriva Eyves musik. Med inspiration från hip hop, trap, jazz och hennes afrikanska rötter, är Eyve engagerad i att bringa äkthet och äkthet till sitt hantverk. Eyve skriver låtar baserade på sina egna livserfarenheter, sociala och politiska frågor. Som en passionerad förespråkare för jämställdhet och inkludering, särskilt för kvinnor och icke-binära individer.

JUSHARRY – Skottlands framväxande talang JusHarry (UK) har skapat en storm med sin fängslande förmåga att berätta historier genom sin musik. En självlärd rappare och låtskrivare som snabbt har stigit upp, lockar lyssnare med sin själfulla berättarkonst och känslomässigt laddade berättelse med influenser från hip-hop, rap och R&B.Sommaren 2020 markerade en avgörande stund för JusHarry när han gjorde sin debut på musikscenen. Hans musik träffade rätt hos publiken och fick omedelbart nationell radiospelning från bland annat BBC, Kiss Fresh och Reprezent samt pressbevakning från Storbritannien och Europa.Vid bara 21 års ålder har JusHarrys påverkan på musikscenen med hans förmåga att väva intrikata berättelser och förmedla råa känslor genom sin musik belönat honom med en engagerad följarskara som sträcker sig bortom Skottland.

SILVI – På bara sitt ett och ett halvt år med liveframträdanden har den skotska sångerskan, låtskrivaren och spoken word-artisten SILVI haft headline shower på  ikoniska King Tuts i Glasgow och sålt ut shower i Edinburgh, Glasgow och Aberdeen. Hon har haft huvudrollen i en BBC iPlayer-dokumentär om den gräsrotsmusikscenen i West Lothian, haft sin singel ”Burning” krönt till ’Årets låt’ på Weekender Awards 2022, samt spelat på ZARA-butiker över hela världen och synkroniserats på BBC One’s Football Focus och British Airways flygningar.

SLIX – från Gourock, Inverclyde i Skottland med en stark och passionerad fanbas över hela Storbritannien har gruppen etablerat sig som ett av de mest spännande unga banden i den nuvarande brittiska scenen. Efter släppet av deras debut-EP ”Jingle Jangle” 2022 spreds ryktet snabbt om kaoset som utspelade sig på deras shower och varje spelning i landet sålde slut snabbt, inklusive en på mindre än 3 minuter och Glasgow’s King Tut’s på bara 5 dagar År 2023 spelade de på TRSNMT-festivalen inför en av dagens största publik på River Stage innan de annonserade en föreställning på McChuills i Glasgow, som sålde slut på mindre än 3 minuter, vilket matchade deras tidigare rekord och följdes upp med att tillkännage deras största show hittills på Saint Lukes, Glasgow i mars 2024 med en kapacitet på 600 personer. Med strålande recensioner från bland annat CLASH magazine, Jack Saunders, BBC Introducing, Tenement TV De är nu bokade till Mad Cool i Spanien en av Europas största festivaler. Du ser dem först på Future Echoes i Norrköping.

THE BIG DAY – Genom att skapa sin egen bana och riva regelböckerna kommer det skotska bandet genom att trycka gränserna för sitt sound och sin vision blir The Big Day gradvis blivit ett av de mest igenkännbara och ikoniska akterna i Storbritannien. Det ambitiösa och oblyga fyrmannabandet har hittills bara släppt tre singlar men blir snabbt namnet på allas läppar. Genom att skapa livfulla indie-poplåtar som hämtar inspiration från band som The Killers, U2 och The 1975, betonar The Big Day kvalitet över kvantitet.

ZOE GRAHAM – Det finns en imponerande mognad och uppmärksamhet på detaljer i Zoe Grahams musik som skiljer denna erfarna unga låtskrivare från sina jämnåriga. På scenen kommer du att se henne utveckla instrumentationen med loop-pedaler under soloutflykter, vilket har sett henne dela scener över hela Storbritannien med artister som Kate Nash, Rae Morris, KAWALA, Fatherson och The Proclaimers.

Zoe har fått mycket stöd från BBC Radio Scotland och Amazing Radio, varit med i medier från The 405, God is in the TV till Rolling Stone – och har medverkat i Spotifys spellistor New Music Friday och Fresh Finds.

För mer info kontakta

Peter Åstedt

0733792937

peter@futureechoes.se

 

ABOUT
Future Echoes is showcase brand owned by Discover Sensation.

SOCIAL MEDIA
» Facebook
» Instagram
» Youtube
» Twitter
» Spotify
» Tiktok
» Linked In

OFFICIAL HASHTAGS

#FE2024

#FUTUREECHOES2024

#FUTUREECHOES

WE ARE PART OF