Future Echoes premiär flyttas fram

Sveriges nya showcasefestival Future Echoes i Norrköping flyttar fram till den 16-18 september 2021.

Det nya eventet, som är tänkt att bli en ny nationell och internationell plattform för musikbranschen skulle ha startat i februari 2021.

-Det hade kunnat bli bra att vara en av de första aktörerna som kunde öppna året, inte minst då temat under de första utvecklingsåren fokuserar på rekonstruktionen av musikbranschen. Efter att ha följt utvecklingen av Covid 19-pandemin i höst finns det en stor osäkerhet kopplad till smittsäkerheten, även om det i teorin går att arrangera konferensdelen i vår, säger Peter Åstedt, från den ideella föreningen Discover Sensation, som driver festivalen.

Den extra planeringstiden kommer att användas till att bygga regionala och nationella relationer, samt fortsätta utvecklingen av eventet lokalt i Norrköping.

-För oss är det viktigt att producera en så bra festival som möjligt och få hit relevanta, internationella talare. Redan nu har 500 band från 40 länder anmält intresse och vi hoppas på fler nu när vi kan förlänga ansökningstiden och fortsätta utveckla samarbeten nationellt och globalt.

Målet är att få upp så mycket ny musik som möjligt på Norrköpings livescener inför en musikintresserad publik. 100 band på 15 scener i city planeras redan under premiäråret.


– Ändringen av datumet gäller bara för 2021 som det ser ut nu och den genomförs då helt digitalt om det blir nödvändigt, säger Peter Åstedt.


Redan 2022 kommer festivalen enligt de nuvarande planerna att vara tillbaka i februari.

För mer information kontakta

Peter Åstedt

Future Echoes

peter@futureechoes.se

0733792937