Future Echoes flyttas fram. Gör en mindre men Corona säker variant i september.

Showcasefestivalen Future Echoes som skulle ha hållits den 16 till 18 september flyttas till 17 till 19 februari 2022. När förlängning av covid-19-lagen och serveringslagen den 12 augusti presenterades så blev det klart att inga restriktioner kommer ändras inom den närmsta tiden.

Det lämnar oss med att ha 50 personer stående på våra spelställen utan servering. Serveras det alkohol blir det sittande med bordsservering vilket i vissa fall skulle bli ännu färre publik. I ett sådant scenario skulle vi antingen få utesluta publiken och bara ha delegater eller bara ha publik utan delegater. Det skulle också begränsa att publiken inte hade lika stor möjlighet att se de band den vill. Samt lämna väldigt många att inte kunna komma in överhuvudtaget.

Vår vision med konferensdelen är att utöver seminarier erbjuda många tillfällen till personliga möten och mingel av olika slag för att skapa möjligheter för artister och musikbransch att skapa kontakter som hjälper dem framåt i karriären. Detta skulle inte kunna genomföras på ett säkert sätt utifrån de restriktioner som gäller. Händelsen med festivalen i Värmland för någon vecka sedan ligger i vår tanke. Där smittades många av Covid 19 på grund att de inte vara vaccinerade. Vi har en hög grad av yngre musikutövare som kanske inte har hunnit få vaccin och vill inte riskera en ökning av Covid 19 under vårt arrangemang.

Festivalen har tittat på en del olika lösningar med utomhusscener och digitala alternativ. Inget kan dock ge den vision som vi jobbat utifrån. Det säkraste alternativet är helt enkelt att flytta festivalen till 2022. Artister och talare som annonserats kommer att få förfrågan att delta i februari. Köpta biljetter återlöses.

Det kommer dock bli ett Future Echoes 17 och 18 september som är mindre och vi kommer vi följa de Corona restriktioner som finns just nu och anpassa oss hur restriktionerna utvecklas. Vi kommer hålla minst två spelställen öppna på Hallarna i Norrköping. De artister som kommer och spelar måste ha tagit två doser av vaccinet. Det kommer bli artister som sedan också kommer i februari och vi kommer under de närmsta två veckorna presentera vilka det blir och ett aktuellt program och schema. Vi kommer ta hit ett visst antal delegater och göra ett par föreläsningar med Covid restriktioner på 50 personer. Även detta i Hallarnas lokaler.

Genom att evenemanget är så begränsat som det är har vi också valt att öppna upp alla spelningar och föreläsningar med gratis entré. En scen kommer ha 18 års gräns då det är sittande publik med alkoholförsäljning, en scen kommer vara helt öppen för alla åldrar. Entré till båda är i mån av plats och först till kvarn gäller.

-Vi hoppas att vi med det här kan gör ett Corona säkert evenemang och ge en liten glimt av vad som kommer i februari. Säger Peter Åstedt på Future Echoes.