Future Echoes festivalen får en egen låt

Future Echoes vill visa på att en showcase festival inte bara är att träffa musikbranschen. Det är lika viktigt att skapa kontakter med andra musiker och skapa samarbeten. Future Echoes hoppas att kunna presentera en låt varje år och då från artister som träffats på festivalen och skapat ett samarbete över landsgränserna.

– Då det var första året letade vi runt bland artister vi vet har erfarenhet av showcasefestivaler och samarbeten med andra artister. State of Grace var just perfekta då de har spelat på flera stora showcasefestivaler under sin karriär bland annat Canadian Music Week och New Music Seminar. De har också gjort samarbeten med flera artister. Att sedan kunna göra det med Century Surfers från Toronto blev verkligen bra, säger Peter Åstedt från Future Echoes.

State of Grace släpper låten ”We are the Echo” den 5 Februari på alla större streamingsajter. På den nya låten får de hjälp av Jamie Gutfreund från Century Surfers från Kanada. Låten är specialskriven för den nya showcasefestivalen Future Echoes i Norrköping den 16 till 18 September. Lyssna på den på:

Spotify

Youtube

State of Grace består av Erik Ekblad, Erik Johansson, Hampus Ryr och Johan Nelén. Samtliga från den lilla orten Heby utanför Uppsala. Bandet klev på scenen för första gången 2010 och har sedan dess delat scener med akter som Soundtrack of our lives, Tove Styrke, Status Quo mfl. Förutom deras släppta musik har de skrivit och producerat musik för reklam, TV och stora event. Bland annat i en av Coca Cola’s internationella reklamkampanjer.

Det första erkännandet fick de genom musiktävlingen livekarusellen där de utnämndes till Sveriges bästa osignade liveakt 2011. Sedan dess har turnéerna gått genom Sverige, Finland, Tyskland, USA och Kanada. De är signade på förlaget/managementet Musichelp och skivbolaget Ninetone, men har även varit signade på Indiens största skivbolag Times Music och tyska Kanoon Records. Singlarna Chemical och For Your Heart har nått till iTunes tredje- respektive förstaplats på iTunes för Sveriges mest nedladdande musik och även nått flera Spotify:s större spellistor.

Century Surfers är ett kanadensiskt rock band som består av Roddy Colmer och Jamie Gutfreund. Roddy är känd från de kanadensiska banden Rebel Emergency och Most Non Heinous. När han träffade gitarristen Jamie började experimentera med rock, speciellt grunge från 90-talet. Bandet har släppt tre hyllade singlar i Kanada. Jamie Gutfreund är också ett av Kanadas mest kända TV ankare på CP24.

”We are the Echo” släpps den 5 Februari på alla större streamingtjänster.

State of Grace hemsida

Spotify

Youtube

Facebook

Instagram

Century Surfers

Spotify

Instagram

Youtube

För mer information

kontakta

Peter Åstedt

Future Echoes

peter@futureechoes.se

0733792937